perjantai 19. joulukuuta 2014

Muistamisia

Joulun alla tulee muistettua monia ihmisiä eri syistä.
Meidän perheessä ei ole pakottavaa tarvetta tai stressiä joka vuosi muistaa myös opettajia ja päivähoitajia, muistan heitä silloin tällöin, mutta en aina.

Mielestäni on mukavaa antaa lahja silloin, kun tulee hyvä idea lahjasta, jonka antaa. Inhoan pakolla ostettuja suklaalevyjä, kun ei muutakaan keksitty.

Nyt tämän pienoisen johdannon myötä pääsenkin siihen, että tänä vuonna (omasta mielestä) hyvä idea tuli, ja päivähoidon tädit saivat kuopukselta joulumuistamiset.

Purkkeihin koottiin yksinkertaisesti kerroksittain suklaakakun ainekset ja resepti kortin sisälle.
Helppoa ja kivaa!
Lahjojen saajatkin olivat innoissaan ja yksi tädeistä kertoi, että heillä lapset odottavat malttamattomina leivontahetkeä!

Piparkakkutalon koristelu oli tänä vuonna pääasiassa nelivuotiaan vastuulla. Esikoinen auttoi ja hoiti kokoamisen ja koristelut loppuun. Aika söpö! 
Itse pääsen nykyään jo aika monessa asiassa hieman helpommalla, kun noi isot on niin reippaita ja haluavat osallistua valmisteluihin. 
Edelleen silti tuntuu, ettei aika meinaa millään riittää kaikkeen. Yritänkin tolkuttaa itselleni, että useimmiten kiire on pään sisällä. Tosin aika usein se on läsnä myös ihan oikeasti, kun yhdistetään neljän lapsen, kahden aikuisen ja koiran tarpeet vuorotyön puitteissa. 
Mukavaa viikonloppua tonttujen touhuissa!

Hanna

2 kommenttia:

 1. Hih, onpa hauska idea. Tuo idea täytyy ihan ehdottomasti kopsata omalle "kovalevylle". Vielä kun kerrot sen reseptin ja ohjeen purkin sisällön käytöstä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Alla ohje, jonka mukaan toimin. Hyvää ja epäterveellistä (nam!) tulee! ;)
   Tämä on kyllä superhelppo tapa tehdä mukava lahja.

   1 litran lasipurkkiin tässä järjestyksessä: 1,5dl jauhoja, 0,8dl kaakaojauhetta, 1,2dl jauhoja, 1,6dl fariinisokeria, 1.6dl tavallista sokeria, 100g taloussuklaata (paloiteltuna), 100g valkoista suklaata (paloiteltuna), päälle pähkinärouhetta

   Lapussa teksti:
   Brownies. Voitele n. 22cm*22cm vuoka. Kaada purkin sisältö kulhoon ja sekoita hyvin. Lisää 1,6dl kasviöljyä ja 3 munaa. Sekoita tasaiseksi.

   Poista