sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Piparminttumuffinit

Viikonloppua tulikin vietettyä leivonnan parissa. Joulua ennen ostin Ikeasta punaisia muffinivuokia ajatuksella, että ne tulee käytettyä joulun aikaan leipomuksiin. No, eipä siinä kaiken sen suklaan ja muitten herkkujen lomassa tullut mieleenkään tehdä muffareita.

Nyt ne löytyivät kaapista, samoin kun huomasin, että piparminttutikkareita oli kasa jäljellä joulun koristeluista.
Siitä se sitten lähti, suklaamuffinsit, joihin lisättiin murskattuja tikkareita ja niin tuli jouluiset jutut käytettyä pois.
Nam, hyviäkin olivat!

Muffinsit ovat ihan tavalliset suklaamuffarit, joihin murskasimme muutaman tikkarin sekaan. Rohkeamminkin olisi niitä voinut lisätä, olivat yllättävän mietoja suklaan seassa. 

Illalla saatiin vielä herkutella lisää, kun minimimmi halusi leipoa iltapalaa ja teki meille Hellapoliisin ohjeen mukaan juustosarvia. 


Tämä on varmaan yksi ensimmäisistä leipomuksista mitä lapset ovat osanneet itse tehdä. Kaapista löytyy näihin yleensä aina aineita ja valmistuvat alta aikayksikön! 
Hellapoliisin resepti löytyyy linkistä. Usein meillä on mukana myös kinkkua tai pestoa, vähän mitä sattuu löytymään.

Aurinkoista viikkoa kaikille!

Hanna

5 kommenttia:

 1. Näyttääpä herkullisilta kaikki! Onko sulla hyvää suklaamuffinssin ohjetta? 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usein me tehdään tällä ohjeella.
   http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/4993/Mahtavat%20suklaamuffinssit/

   Löytyy siis myös Bruno merkkisen "amerikkalainen muffinsivuoka"-paketin kyljestä. Tänään tehtiin kaakaomuffareita, ei ollut oikeaa suklaata. Tolla ohjeella tulee joko monta tai tosi isoja muffinseja.

   Poista
  2. Kiitos, täytyy joku päivä kokeilla! Muffinssivuokiahan mulla onkin ollut jo toista vuotta valmiina odottamassa.. Eli ehkä olisi jo aika siirtyä sanoista tekoihin tässäkin taloudessa.. 😉

   Poista
 2. Hei pitääpä kokeilla noita piparminttuja muffineihin, koska meillä jäi niitä kanssa pyörimään kaapinpohjalle. Kiitti!

  VastaaPoista
 3. Ole hyvä! Jos pidätte piparmintun mausta, niin noita uskaltaa tosiaan laittaa reilusti sekaan, eivät ole kovin voimakkaita.

  VastaaPoista