lauantai 28. helmikuuta 2015

Berliinin tunnelmia

Lähdimme koko perheen voimin talvilomailemaan Berliiniin. Matkaa ollaan haaveiltu jo jonkin aikaa, mutta lopullinen päätös tehtiin vasta viime viikolla, eli melkoinen pikalähtö tuli tehtyä! Berliini on siitä loistava paikka, että sinne pääsee nopeasti ja halvalla koko kuusihenkinen perhe.
Itse en ollut siellä aiemmin käynyt, mutta mieheni oli siellä työn puolesta vuosi sitten muutaman päivän, eli meillä oli matkaopas valmiina. Kaupunki on täynnä toinen toistaan upeampia nähtävyyksiä ja ostosmahdollisuuksia, joten siellä olisi helposti viihtynyt pidempäänkin!

Maailmankello

Shoppailun tuloksia :)


Tv-torniEläintarhan ihmeitäAquariumilla

Mun pojat <3


Kävimme mm. museoissa, eläintarhassa ja shoppailemassa, eli jokaiselle jotakin. Homma toimi hyvin, teinit ja nelivuotias nauttivat reissusta ja niin teimme me vanhemmatkin! Liikkuminen oli superhelppoa kaupungin julkisilla, ja useisiin paikkoihin (paljon paremmin kuin Suomessa) lapset saivat alennusta tai pääsivät ilmaiseksi, joten budjettimatkailu onnistuu loistavasti.
Asuimme aivan Berliinin Zoon vieressä, josta pääsee helposti liikkumaan ympäri kaupunkia ja jonka vieressä on mm. KaDeWe ja Kurfürstendammin ostoskatu.

Berliininmuurin rippeisiinkin oli tottakai tutustuttava. Aikamoiseen maailmantuskaan olisi ollut helppo upota muistomerkkejä ja natsiajan näyttelyitä ja museoita kierrellessä. Välillä olin ihan tyytyväinen, että matkassa oli nelivuotias, joka lohkaisi jotain ikäänsä sopivaa ja piti tunnelman sopivan kepeänä.Kepeämpää osastoa edusti mm. Ritter Sportin myymälä, jonka yhteydessä oli suklaanvalmistuksen näyttely. Siellä sai myös tehdä suklaata omilla mausteilla ja tottakai sitä piti kokeilla! Nam!Ihania muistoja taas pitkäksi aikaa!

Hanna

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa kivalta matkalta :). Kivoja nähtävyyksiä! Aina se maisemanvaihdos tekee terää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisemanvaihdos todellakin tekee välillä terää! Lomakin tuntuu lomalta, kun sen viettää välillä muualla.

   Poista
 2. Kiitos tästä pikakatsauksesta Berliiniin! Sinne täytyy kyllä joskus vielä päästä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä! Lisää kuvia, kun poikkeat kylään. ;)

   Poista
 3. Kiitos tästä. Olisi kiva joskus käydä kunnolla tutustumassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi. Berliini on varsin näppärän matkan päässä!

   Poista