sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Maailma paras linssikeitto

Pakkassäiden huippuhyvä ja lämmin herkku, joka paranee uudelleen lämmittäessä.
Uskalias väite otsikossa ja tiedän, että maailman toiseksi parhaan linssikeiton ohje on Jolien sivulla samalla otsikolla.
 
NAM!
 Aika samaan tyyliin omakin keittoni tulee, mutta laitan omaani enemmän kasviksia. Oikeasti keittoni ei myöskään ole koskaan kahta kertaa samanlainen, koska sisältö riippuu kotoa löytyvistä aineksista. Joskus jätän kookoskerman pois, jollei sitä ole, mutta parempaa tämä kookoskerman kanssa on!
 
 
 
Tällä kertaa keittoon tuli
2 valkosipulin kynttä
1 pieni sipuli
2 porkkanaa
1 suippopaprika
oliiviöljyä kuullottamiseen
2 kasvisliemikuutiota
kuivattua chilirouhetta
garam masala-maustetta
kurkumaa
2 prk tomaattimurskaa
n litra vettä
3dl punaisia linssejä
2dl kookoskermaa
 
Aluksi silppuan sipulit ja paprikan ja raastan porkkanat isolla terällä.
Sitten kuullotan ne mausteiden kanssa oliiviöljyssä muutamia minuutteja.
Tämän jälkeen lisään tomaattimurskan, liemikuutiot ja veden. Kun keitto on hetken kiehunut, niin lisään linssit.
Keitto saa kiehua rauhallisesti n vartin ennen kuin maistelen onko maku kohdillaan. Tässä vaiheessa lisäilen mausteita sen veran, kuin tarvetta on. Sitten lisään kookoskerman ja annan keiton kiehua vielä hetken.
 
Käytän keitossa punaisia linssejä, jotka kypsyvät n 10 minuutissa. Nopeimmillaan keitto on valmista noin puolessa tunnissa, mutta ei huonone, vaikka on hellalla pidempäänkin. Itse pidän aika paksusta keitosta, joten jos vettä on liikaa, niin kiehuttelen keittoa tiiviimmäksi, tai joskus se kiehuu pidempään, kun on joku muu juttu kesken.
Ei siis kovin tarkkaa!
Sama mausteiden kanssa, oman maun mukaan kun laittaa, niin hyvä tulee!
 
Tätä keittoa meillä syö kaikki. Kelpaa lihansyöjille ja on vegaaninkin ruokavalioon sopiva. Yksi kattilallinen riittää juuri ja juuri meille kuudelle ja jos syöjiä on useampia, niin sitten pitää tehdä jo enemmän.
 
Herkullisia ruokahetkiä!
 
Hanna
 
 
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti